Parken Berlijn

Parken Berlijn

Je hebt zoveel mooie parken in Berlijn.
Wij hebben er twee bezocht en het viel ons op dat er toch heel veel groen in zo’n grote stad.
Elk park heeft een speeltuin voor kinderen. Ideaal als je even genoeg hebt van de drukte in Berlijn.

 

Großer Tiergarten

Het grootste park van Berlijn. Het bevindt zich midden in het centrum, een behoorlijke tegenstelling al dat groen nadat je door de winkelstraten gefietst bent. Het park is supermooi ingericht en je komt er bos, water, picknickplekken, speeltuinen en wandelpaden tegen. Wel gek dat het net lijkt alsof je in een bos fietst midden in het centrum. Erg leuk om te doen, want kinderen kijken ook hun ogen uit hier. De speeltuinen zijn groot! We kregen Rapha moeilijk weer op t fietsje ; )

 

Weinbergspark

Dit park ligt in Berlijn-mitte. Voor ons ideaal gezien we overnachten bij de Gorki Apartments, dat in dezelfde straat ligt. Weinbergspark is redelijk groot, je hebt er meerdere plekken waar je wat kan drinken. Voor ons is Rosengarten favoriet. Als je bij Rosengarten omhoog gaat kom je bij een grote speeltuin, superleuk voor kids!

Mocht je niet in de buurt overnachten dan is het zeker leuk om toch een bezoekje te brengen aan dit park. Daarna lekker lunchen of dineren bij één van de állerleukste restaurants in de buurt.
Lees ook mijn blog; Restaurant tips Berlijn.

 
share post to:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *