Gewoon doen! Huur zelf een sneeuwscooter (Levi, Lapland)

Zelf een sneeuwscooter huren in Lapland? Je denkt misschien, is dit verstandig.. Zitten er geen risico’s aan.. Moeten we dit wel doen…?  Het antwoord is JA! Je kan met een gerust hart een sneeuwscooter huren i.p.v een tour boeken in Levi.

Zelf een scooter huren geeft je enorm veel vrijheid, daarnaast heb je de tijd om lekker rond te kijken en rij je niet als een kudde schaapjes achter elkaar aan. Het is werkelijk prachtig, de glinstering van het ijs op de bomen, de afgelegen paden.
Je weet niet wat je ziet!

 

HOE VIND IK DE WEG IN WINTER WONDERLAND?

Er is een kaart met alle routes in de omgeving en ze werken hier met knooppunten.
Net zoals wij de fietsknooppunten kennen in Nederland, echt super eenvoudig! Je rijdt de route door de bordjes te volgen an het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat het nummer van dat betreffende knooppunt en de richting met nummer naar het volgende knooppunt. De kaart met routes is verkrijgbaar bij het verhuurbedrijf van de scooters. Het enige dat jij nog hoeft te doen is gas geven!

 

ROUTES

Zie hieronder een beeld van de knooppunten, bij elk kruispunt zie je nummers staan. Als je op het sneeuwscooter pad rijdt, dan volg je gewoon het nummer waar je naartoe wil.

Mocht je van onder deze kaart aankomen op knooppunt 36, dan zie je daar een bordje met verschillende richtingen. Je kan dan  rechts naar knooppunt 37 of links naar knooppunt 30. Tip!! Mocht je de mogelijkheid hebben ga dan zeker omhoog via knooppunt 35 en neem (liefst rond zonsondergang) de afdaling via nr. 34 terug naar het centrum van Levi.

Sneeuwscooter kaart knooppunten

Voor extra informatie over de routes zie ook : http://www.kittila.fi/en/snowmobile-routes

 

WAAR EEN SNEEUWSCOOTER HUREN?

Kinos safaris is de place to be als je een sneeuwscooter wil huren in Levi.

Je krijgt hier een fatsoenlijke uitleg over de scooter zelf en over de routes die je kan nemen. Daarnaast word je geholpen met pak, het uitzoeken van een passende helm en handschoenen (geloof me dat heb je allemaal nodig). Kinderen die kunnen zitten mogen mee, maar dan wel in een soort sleetje op ski’s dat achter de scooter bevestigd wordt.

        Sneeuwscooter Levi piste knooppunt 34

Hier vind je de website van Kinos safaris http://kinossafaris.com/wp/english/rental/snowmobile-rental/

share post to:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *