Voor het eerst kamperen met je gezin, help!

Voor het eerst kamperen met je gezin, help!

  

Vroeger zei ik altijd “zodra we ooit kinderen hebben kunnen we nog jáááren kamperen”.
Nou met een peuter van drie leek ons dit jaar het perfecte moment om voor het eerst te gaan kamperen in Italië.
Super spannend natuurlijk, maar wat heb je allemaal nodig?

Vrij enthousiast begon ik met googlen en werden me al snel een aantal dingen duidelijk.

  1. Niet alle hippe & trendy dingen zijn praktisch.
  2. Je hebt meeeeega veel keus, zowel in tenten als in toebehoren.
  3. De eerste keer kamperen is een investering. Je bent niet klaar voor een paar tientjes.

Belangrijkste dingen bij het aanschaffen van een tent

No worries, ik ga je helpen. Het meest belangrijk is je tent. Bedenk je dan ook de volgende dingen:

– Ga naar een grote kampeerzaak (bijvoorbeeld Obelink) hier zie je meerdere tenten in het echt staan. Geloof me ze zien er in het echt heel anders uit dan op een plaatje.

-Van welk materiaal moet je tent zijn?
Wij kozen bijv. voor een mix met katoen, dan wordt je tent in de middag niet mega heet en kan je kleintje makkelijker een middagdutje doen. Hier vind je de tent die wij kochten. We zijn na het testen nog steeds heel happy met onze keus!

-Waarvoor gebruik je je tent?
Blijf je graag op een plek staan, of wil je meerdere campings aandoen? Wil je je relatie goed houden dan is de opzet tijd van je tent best belangrijk! ; )

-Vind je het belangrijk dat je de tent in je eentje kan opzetten? Kijk dan ook even naar het gewicht van de tent.

-Verpakmaat van de tent, i.v.m. plek in de auto.

-Denk bij de aankoop van je tent ook aan evt. gezinsuitbreiding in de toekomst.

  

Tips

Ga je net zoals ons voor het eerst met kids kamperen dan heb ik nog een aantal tips voor je!

Goede nachtrust
Ik wou graag kamperen, maar ook goed slapen. Samen op een luchtbed was voor mij geen optie, als Erik zich omdraait lanceert ie mij de lucht in.
Dus kochten we deze dikke matjes van Nomad en ze lagen heerlijk!

Koelkast
Investeer in een koelkast. Of kijk of je er een kan lenen/huren bij de camping.
Met een kleintje zit je vaak al vroeg in de avond voor de tent. Wij waren heel erg blij met een koud drankje en lekker hapje. Ook in de ochtend ideaal! Zo kan je eitjes, melk, yoghurt, sapjes, beleg bewaren en flans je in handomdraai een lekker ontbijtje in elkaar.

Vermaak
Vermaak voor je kids tijdens het opzetten van de tent. Vaak hadden wij wat speelgoed bij de hand zodat ons zoontje zichzelf even kon vermaken als wij de tent aan het opzetten waren. Ideaal!

Goede stoelen
Goede stoelen zijn goud! Zoals al eerder genoemd, zit je vrij vroeg in de avond voor de tent en dan is lekker zitten toch wel heel erg fijn. Ook kochten wij een mini camping stoeltje voor ons zoontje, vond ie fantastisch!

Mini tent
Koop een kindertentje (bijvoorbeeld van Deryan) en laat je kindje thuis alvast een paar nachtjes proefslapen. Wij zetten dit tentje in de slaapruimte van de grote tent. Met als gevolg dat ons zoontje elke avond vol enthousiasme zijn eigen tentje in kroop (en de hele nacht door sliep, hoera!)

Parasol
Koop een parasol. Top voor als je geen schaduwdoek hebt, maar ook voor op het strand. Zo heb je altijd de mogelijkheid om schaduw te creeëren.

BBQ of gaspitjes
Wij kochten dit apparaat en ik kan alleen maar zeggen, aanrader!

Mugstickers
Soms zijn er gewoon heel veel muggen op de camping. Kids mag je niet insmeren met deet, daarom deze superhandige stickers van Squitos.

Hangmat
Gun jezelf een hangmat, je wordt er zo relaxt van! Geloof me een momentje voor jezelf in de hangmat is het ultieme vakantiegevoel. Wij kochten deze toffe hangmat van Ticket to the moon. Hier pas je overigens ook makkelijk met z’n drieën in.

Lampjes
S’nachts wordt het donker in je tent, heel donker. Ik moest regelmatig naar het toilet en dan is een zaklampje toch wel heel erg fijn, alsmede lampjes die je in je tent kan hangen.

Dakkoffer
Deze vakantie dachten wij dat we wel zonder konden, maar als je het budget hebt, koop er een. Het scheelt je zoveel inpak stress! En iets vrijer in de auto zitten is heel prettig, wij waren net sardientjes in blik ; )

Oefenen met opzetten
Ik weet het, het klinkt heel stom. Maar geloof me, je bent blij dat je niet staat te klooien op de camping. Dus gewoon even opzetten die tent voordat je echt gaat kamperen.

Zoek je campings van tevoren uit
Ja vrij simpel, zo weet je al een beetje waar je terecht komt. En wordt je niet teleurgesteld met de woorden, sorry fully booked. Heel wat waard!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips, mocht ik nog iets vergeten zijn laat het dan alsjeblieft weten in de comments. Ik heb geen paklijst gemaakt, maar mocht je graag een overzicht willen kijk dan even op deze website, zij heeft echt een top paklijst voor kamperen met kids gemaakt.

Heel veel plezier met kamperen! Er is echt niks fijner dan midden in de natuur slapen en wakker worden!

Liefs, Daphne

 

 

share post to:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *