Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre zijn vijf pittoreske dorpjes aan de Italiaanse kust. Het bijzondere is dat het zeer kleurrijke dorpjes zijn, die allemaal op rotsen gebouwd zijn.
Een feestje voor het oog!

Je kan er helaas niet even naar toe rijden met de auto, maar niet getreurd er zijn meerdere manieren om deze prachtige plaatsjes te bezoeken.
Zo kan je middels een trein vrij eenvoudig alle dorpjes bewonderen, deze gaat regelmatig en snel.
Er is ook een veerboot die aanmeert bij alle dorpen, hoe tof dat je aankomt via het water!

Mocht je heel speciaal willen doen kan je zelf een bootje huren met schipper. Dit is minder massaal dan de andere twee opties. Wij hebben via tripadvisor een hele leuke schipper gevonden.
Jammer genoeg was het weekend dat wij gingen al helemaal vol geboekt.
Mocht jij nog gaan neem zeker even een kijkje, het is de moeite en het geld dubbel en dwars waard!

  

Op dat dag dat wij Cinque Terre bezochten vertrokken er geen boten i.v.m. de onrustige zee.
Dus namen we de trein, mega eenvoudig!

Je vertrekt vanaf Levanto en neemt hier de trein richtig de dorpjes (afstand tussen elk dorpje is zo’n vijf minuten en dus prima te doen). Voor de wandelaars onder ons zijn er meerdere adembenemende routes die je kan nemen. Op deze website vind je meer informatie.

Reis je net zoals ons met een kleine dan kan het verstandig zijn om van tevoren te bepalen welke dorpjes je het liefste wil zien. Wij kozen voor Vernazza (het mooiste dorpje van de vijf, volgens diverse bronnen) en Manarola (het oudste dorpje plus… er scheen een hele leuke wijnbar te zijn).

 

Goed, de trein is een feestje voor kids! Tenminste die van ons vond het fantastisch! Met de trein kom je aan in het centrum van Vernazza. Als je iets naar boven loopt kan je  heerlijk lunchen bij Il Pirata delle Cinque Terre. Dit restaurant ligt net iets boven het station en is dus wat buiten het centrum. Hier kan je even rustig wat eten voordat je het toeristische gedeelte ingaat. Zeker doen!

 

Vanaf het station van Vernazza namen wij de trein richting Manarola. Dit duurt zo’n 10 minuutjes.
Wij vonden dit plaatsje nog mooier dan Vernazza.
De gekleurde huisjes waren heel erg gaaf en je kan hier vrij eenvoudig (ook met peuter) omhoog lopen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het dorpje.

De beste tip en mooiste ervaring die we je kunnen meegeven is ga genieten van een drankje bij Nessun Dorma! Je krijgt een Toscaans plateau met lekkere hapjes van het huis en je hebt naast de heerlijke muziek het beste uitzicht over Manarola.
Ook belangrijk, het is definitely kidsproof met alle omheining en kindvriendelijke bediening!

  

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *