Arnhem

Arnhem

Arnhem is een heerlijke stad om een weekend te genieten.
Je kunt namelijk heel goed shoppen in deze bruisende modestad!
Naast alle superleuke winkels en boetiekjes (toch fijn eens wat anders dan al die ketens ; ) ) vind je er ook heel veel gezellige cafeetjes en sfeervolle restaurants.
En laat ik nou net een top tip hebben voor je overnachting, waar je ook prima met kids terecht kan!

 

Overnachting

Als je overnacht in een stad als Arnhem is het fijn om midden in het centrum te verblijven.
Zo kan je extra lang gebruik maken van je “shop tijd” en zijn alle hotspots op loopafstand.
Het LOFT hotel is van de eigenaar van de interieur winkels LOFT (vestigingen in Arnhem, Zwolle & Apeldoorn). Alles in hun winkel wil je het liefst meenemen en in je huis neerzetten. Qua inrichting zit je dan ook helemaal goed, onze bevindingen vind je hier: LOFT Hotel.

 

Eten & drinken

Kan je een biertje of een wijntje waarderen en wil je weleens iets anders proeven dan normaal, breng dan een bezoek aan ‘T TaphuysZe hebben een tapwand met 100 bieren en 80 verschillende wijnen. Middels een tapkaart tap je zelf je eigen drankje.

Tip! Ze hebben ook een heerlijke borrel plank!

   

Dudok
 is net zoals het LOFT hotel gevestigd in een heel mooi pand, met hoge plafonds en een hele sfeervolle inrichting. Het restaurant is heel ruim opgezet, en de chefs bereiden je eten in een open keuken. Altijd leuk om te zien! Wij hebben er ontbeten, iets wat ik je ten zeerste aan kan raden! Lunch & diner schijnen ook top te zijn.

 

Ooh nog één tip!
Ze hebben een vitrine met TE lekkere gebakjes.  Wij konden de appeltaart niet weerstaan en namen er één mee voor thuis (en lekker dat die is!!)

Heb je zin in een goede bak koffie, dan moet je bij MAMS zijn.
Naast de lekkerste koffie van Arnhem hebben ze ook ontbijtjes, zelfgebakken taarten, broodjes, salades & smoothies. Wij zijn fan!

MeeM Eten & Drinken is een verborgen pareltje dat vlakbij het station ligt.
Het restaurant is heel leuk ingericht en de bediening is heel service gericht.
Er hangt een ongedwongen en relaxte sfeer, maar boven alles kan je er gewoon heel erg lekker eten!
Hou absoluut een plekje over voor dessert!

Deze twee restaurants zitten in dezelfde straat als het LOFT Hotel:

Iveau burgers & wijn heeft de beste hamburgers in huis.
Hier combineren ze de meest smaakvolle burgers met een goed glas wijn. Ze hebben met hun ‘Ere burger’ zelfs de prijs van lekkerste burger 2016 NL gewonnen. Naast dat ze super tasty hamburgers hebben, kan je er gewoon heel gezellig zitten. Ook belangrijk toch!

Graave is een klein maar knus restaurant en ik moet erbij zeggen dat dit één van onze lievelingsplekken is om te lunchen/dineren. Het menu staat op een krijtbord, iets dat ik sowieso kan waarderen en het eten is verrukkelijk! De bediening is vriendelijk en of je nou als stel, met je vrienden of met je kids gaat.. Genieten doe je!

 

Overig

Heb je net zoals ons de behoefte om even een frisse neus te halen, breng dan een bezoekje aan stadspark Sonsbeek in Arnhem.
Het park is prachtig en ligt op 5 minuten lopen van het station.

  

 

share post to:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *